ТапетиПоказани 1 от 24 | 1905 (80 Страници)

Тапетите са основно средство за декорация на стените, придават завършен вид в интериора на жилища, офиси, хотели и обществени сгради, като същевременно с това добавят усещане за топлина и приятно чувство на допир.

Как да избера тапети

На пръв поглед многообразието от модели на пазара изглежда объркващо. Какво може да ни помогне да направим най-добрия избор? Преценете видът на помещението, размерът и осветеността, както и предпочетения цялостен дизайн. Едноцветни тапети в пастелен светъл цвят, сливащ се с цвета на мебелите, биха придали уют и спокойствие на малката спалня. Вертикалните и хоризонтални линии създават усещане за височина и ширина в коридора и кухнята, а 3D елементите добавят пространство. С помощта на триизмерни тапети, имитация на тухли, камък, плочки или мазилка в черен, дървесен, ръждив или друг цвят лесно ще постигнете актуалния индустриален дизайн, или така наречения лофт стил (от английски – таванско помещение). А шарки на цветя в нежни розови, лилави, сиви или бели нюанси върху основа с копринен или текстилен ефект създават атмосфера на романтичен викториански лукс.

Какви видове тапети предлагаме

Богата цветова гама миещи се винилови, познати още като пвц тапети, влагоустойчиви и водоустойчиви бюджетни решения за баня, изолационни терморолки за външни стени и екологични рауфазер покрития за боядисване са част от функционалните решения за облицовка на вертикални и хоризонтални повърхности. Наред с това при нас можете да намерите както луксозни дизайнерски тапети на флис основа, така и евтини хартиени варианти. Зарадвайте децата с тапети с магични светещи акценти или любими герои, а с помощта на фототапетите с качествен дигитален печат в различни размери лесно приложете акцент в хола или декорирайте вратата на детската стая.

Кои са техните предимства

Освен радост за окото, тапетите имат и изключително практична употреба, а именно:

  • покриват неравности, грапавини и пукнатини: обличат стената с допълнителен релефен слой и визуално изравняват повърхността;
  • имат свойството пропускливост, позволяват на стената да абсорбира или отдава излишната влага и така да играе ролята на естествен климатик;
  • почистват се с влажна кърпа или мека четка, в зависимост от вида на покритието – хартия, разпенен или твърд винил;
  • поставят се лесно и лесно се демонтират, когато решим да освежим дома;
  • създават усещане за топлина и уют, също известна изолация и подобрение на акустиката. Допирът до стена, облечена в тапет, е несравнимо по-приятен.

Как се поставят

Стандартните размери най-често са ролки с ширина 53 см. и дължина 10,05 м. Поставянето включва подготовка на повърхността; разкрояване, при което може да имаме напасване на шарката; намазване с лепило – стената при флис или готовите ленти при хартиена основа; полагане върху стената или тавана.

Прочетете повече по темата в нашия блог.

Защо да избера ТАПЕТИя КИЛИМИя

Защото при нас намирате голямо разнообразие качествени продукти от реномирани европейски производители на много добра цена.
Ако имате въпроси или коментари, нашите обучени консултанти с радост ще помогнат - онлайн или на място в магазините ни в София. Вашето мнение е ценно за нас!


Живей красиво с ТАПЕТИя КИЛИМИя


Прочети повече