ТапетиПоказани 1 от 24 | 2134 (89 Страници)

Тапети

Тапетът е елемент от интериорния дизайн, който освен многото си практични приложения има изключително важна докоративна функция.

УПОТРЕБА

Повечето тапети се използват за интериорни (вътрешни) стени на жилища, офиси, заведения, хотели, обществени сгради и др.. Някои тапети с допълнителни обработки могат да се използват и за екстериорни (външни) стени.

РАЗФАСОВКА

Продават се опаковани в рула, всяка ролка има етикет с нейните характеристики, артикулен и партиден номер. Стандартни размери за Европа са най-често – ролки с единична ширина: 0,53 х 10,05 м (~5 кв.м) и 0,70 х 10,05 м (~7 кв.м) и ролки с двойна ширина – 1,06 х 10,05 м (~10 кв.м).

СТРУКТУРА И ДИЗАЙН

Повърхостта на тапетите може да бъде гладка или структурна. Дизайнът да е изчистен – без фигури, на райета или с фигури. Когато тапетът има фигури и те се повтарят, най-често фигурите се напасват за получаване на желаната шарка. Тапетите са съставени от две части – основа и покритие. Основата най-често се произвежда от хартия или флис (нетъкан текстил), а покритието от хартия или винил.

Онлайн магазин "Килимия Тапетия" Ви предлага пълна гама висококачествени тапети от доказани производители и на най-добра цена.